یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران ساخت از ۱۲ تا ۱۵ دی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در نشست خبری با اصحاب رسانه که به همین مناسبت برگزار شد اظهار کرد: این نمایشگاه، به تجهیزات و مواد آزمایشگاهی تخصیص داده شده است. حرکت دانش بنیانها در این مسیر از اوایل دهه ۹۰ شروع شده بود.
او ادامه داد: یکی از ابزارهای اصلی برای تولید و فناوری، تجهیزات است. در گذشته عموم این تجهیزات به دلیل تاریخ انقضا یا خرابی دچار کمبود میشدند. یک جریان خوبی در معاونت علمی شکل گرفت و آن حمایت از شرکتهای دانش بنیان صنعتی بود تا تجهیزات و مواد آزمایشگاهی را بسازند.
معاون علمی رئیس جمهور اشاره کرد: ۱۰ سال پیش یک آزمایشگاه شیمی در یک دانشگاه خوب فقط به دلیل نداشتن مواد مورد نیاز، یکی از دستگاههایش چند سال از دسترس خارج شد و شرکت تامین کننده هم به واسطه تحریم حاضر نبود هیچ چیز در اختیار ما بگذارد.
او با بیان اینکه شرکتهای تخصصی بسیار خوبی برای تولید تجهیزات ایجاد شدند، اضافه کرد: حدود ۷۲۰۰ اشتغال تخصصی در این حوزه شکل گرفته است. دانشگاه ها و پژوهشگاه ها از این طریق با قیمتهای بسیار پایین تر صاحب تجهیزات شدند.
او ادامه داد: در گذشته در بسیاری از موارد، تجهیزاتی را از کشورهای خارجی میخریدیم و بعد که از کار میافتاد، کاری از دستمان برنمیآمد، به همین منظور شرکتهای بسیار خوبی در حوزه تعمیر و نوسازی تجهیزات دانشگاه ایجاد شدند.
دهقانی فیروزآبادی با تاکید بر اینکه در نمایشگاه امسال به دنبال رویکرد جدیدی هستیم، اشاره کرد: تمام آزمایشگاهها و دانشگاههای خوب، عموم تجهیزات مورد نیاز را خریدند حتی بیشتر و در بعضی حوزه ها حتی با انباشت تجهیزات آزمایشگاهی مواجه هستیم.
او درباره رویکرد جدید توضیح داد: در نمایشگاه یازدهم به دنبال این هستیم که مجموعههای بزرگ مانند فولاد، مواد معدنی، پتروشیمی، نفت، کشاورزی، مواد غذایی و صنعتی، تجهیزات خود را از این طریق فراهم کنند. این یک رویکرد قوی برای توسعه بازار ایران ساخت است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری با اشاره به حضور یک هیئت ۱۴ نفره از ازبکستان در دوره نمایشگاه ایران ساخت امسال، بیان کرد: محصولی که ۱۰ سال فروش داشته و به نوعی آزمون خود را پس داده، میتواند بازار خوبی در کشورهای خارجی داشته باشد. پیش بینی ما این است که در پایان نمایشگاه چندین قرارداد بزرگ تجهیزات آزمایشگاهی با کشورهای همسایه داشته باشیم.
دهقانی فیروزآبادی همچنین به آمار صادرات دانشبنیان در چند سال اخیر اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات دانشبنیان در سال ۱۳۹۹ به میزان ۳۰۰ میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ به میزان ۶۰۰ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ به میزان ۸۵۰ میلیون دلار بوده است.
به گفته او، در سال ۱۴۰۲ و تاکنون این میزان به یک و نیم میلیارد دلار افزایش یافته و پیشبینیها بر این است که تا پایان سال به ۲ و حتی ۳ میلیارد دلار برسد و این آمار یعنی آمار صادرات در سال ۱۴۰۲ نسبت به چند سال اخیر رشد ۲ تا ۳ برابری را خواهد داشت.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پرداخت یارانه تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان، ادامه داد: به زودی صندوق تضمینی رونمایی میشود که در شروع مشارکت ۱۷ بیمه خصوصی را به همراه دارد. این صندوق قرار است به استفاده کنندهها از مواد و تجهیزات دانش بنیان تضمین عملکرد بدهد.
گفتنی است ۳۳۰ شرکت در یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی حضور دارند. تعداد محصولات و تجهیزات جانبی عرضه شده در نمایشگاه بیش از ۱۰۵۰۰ مدل محصول است. فروش ۱۰ دوره قبلی بیش از ۱۶۴۷ میلیارد تومان با ۳۵ درصد حمایت معاونت علمی بوده است. حمایتهای معاونت علمی در این زمینه در ۴ سطح انجام میشود.
منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان